• Kategori:
  • Hemsida: http://www.blabaten.com

LET LIGHT RELEASE LUCIA

LUCIAFIRANDE PÅ BLÅ BÅTEN MED EN FULLMATAD KVÄLL AV MUSIK OCH SCENKONST

Vi möts i en kärleksförklarande 5-akters Luciamanifestation på Blå Båten och hyllar stillsamt och stort, djupt, det hjärtdunkande, förenande och häpnadsväckande ljuset och hoppet. Vi lovar världens körsång, mantran, poesi, skandinavisk folk, singersongwriterpunk, efterlängtat skivrelease, bästa Pelle och kanske pyttelite humor. Just därför står dessa på scen: Kör Utopi, Favne (DK), Pelle Hanspers, Hemlig Gäst & Kirsti Meiers. Ta med storfamiljen inklusive dina bästa och värsta vänner, mysig Luciapicnic samt glögg och fira lucia som ingen annan. Välkommen!

PÅ SCEN:

KÖR UTOPI
Malmös bästa bud på en levande och inkluderande megakör där det musikaliska hjärtat bankar lika mycket för musikaliska, välarrangerade låtar som i puls och harmoni momentant når dig, som för strävan efter att förbättra samhället via musikens kraft. Kör Utopi rings in där det ska spridas viktiga budskap och sjunger där det behövs: I stadens köpcenter, till coola filminvigningar, skånska lokalbibliotek, viktiga festivaler och på storscener för artister som Säkert! Så oerhört tacksamma är vi att det är just Kör Utopi som sjunger för och med oss på denna viktiga kväll, med specialskrivna luciamantran och andra kullkastande överraskningar.
LÄNK https://youtu.be/XrUCGErUkx0

FAVNE (DK)
Hitkallat från danska Møn är FAVNE som de senaste två åren har spelat på fler av Danmarks små och stora, finurliga scener; på Christiania, lokala folkfestivaller och där det känns bra. Favne inspireras av tiden själv och människors berättelser och supplerar egna kompositioner med skandinaviska immigranters sånger hon själv hämtat hem från dammiga arkiv i Nebraska. Texterna är smäktande och klara som vattnet – hälsningar från en porlande bäck på ditt favoritställe i skogen. Vi är ärade över att Favne är med oss på denna speciella kväll.
LÄNK: https://youtu.be/gM_nlMViBho

PELLE HANSPERS
Malmösångaren som en gång bodde i Stockholm men som de aldrig kommer få tillbaka. Hörde du låten Vår från debutalbumet Tumla med video inspelat på en halvfärdig Station Triangeln en tisdag i april, släpper ni inte heller varandra. Pelle Hanspers låtar hittar hem med texter som är på riktigt, rösten som gör att vi förstår och ett allt från jazzigt till folkrock influerat ackompagnement allt efter vad sången ber om. Hjärtat är varmt som en nygräddad våffla när vi tänker på att Pelle Hanspers ska spela för oss i kväll.
LÄNK https://youtu.be/f4ud-351Cws

HEMLIG GÄST
En stjärna tagen ur sitt sammanhang men lika glittrande, svart och lysande för det. Kvällens hemliga gäst spelar tidigt på kvällen - 2-3 låter exklusivt för oss!

KIRSTI MEIERS
Beatles möter Björk har det sagts om Kirsti Meiers. Singersongwriterpoppunk artisten väver i hop sina sånger med hjälp av beats, ljudlandskap, maffiga körer och Fender Rhodes och hamnar i folk fast funk, och till och med souligt si sådär ibland. Not Without A Song är namnet på Kirsti Meiers debutskiva. Den släpper hon i kväll i en orgie av kärlek och röd sammet och det ljuva ljudet av hennes Mark 1. Hon hälsar att hon är redo. Till att dela sånger, album och närvaro denna kväll med er.
LÄNK https://youtu.be/bmxLfGtP1SM

Info: Båten öppnar kl 19, och det är picknick-konsert. Tag själva med allt ni önskar mumsa på under spelningen. Bröd ingår i biljettpriset. Endast kaffe säljs ombord.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.