• Speltid: 60 min
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.barnensscen.nu

Mademoiselle Oiseau

En nyskriven familjeteater fritt efter den fantastiskt illustrerade bokserien om "Mademoiselle Oiseau". I denna första iscensättning hyllas fantasins kraft, späckad med livemusik, närvaro och mim. En föreställning om att bryta ensamhet, bygga relationer över åldersgränser och att finna styrkan i den man är.

Åldersrekommendation: från 6-100 år.
Speltid: cirka 60 minuter.

HELENA JOSEFSSON- här i rollen som MADEMOISELLE OISEAU. Den excentriska, humörstinna och lekfulla äldre fröken, som lever i självvald ensamhet i sin takvåning i Paris. I en lägenhet där det omöjliga blir möjligt på något mystiskt sätt. Där 44 stycken katter delar husrum med ett antal öppna fågelburar- där fåglarna kommer och går som de vill.
Artisten Helena (Sandy Mouche, PG Roxette, Arash) har komponerat musiken baserat på bokserien med samma namn. När författaren ställde frågan om ett samarbete för några år sedan med påståendet: -"Du är ju Mademoiselle Oiseau!" kom musiken som ett rinnande vatten och drömmarna om en föreställning växte fram.

OLIVIA LONGO - här i huvudrollen som flickan ISABELLA. En tweenie som bor i samma hus som Mademoiselle, men i en lägenhet som ekar tomt av frånvarande föräldrar. Skolan är inte heller till någon glädje. Och hon känner sig ganska hopplöst dålig på det mesta. Men så en dag möter hon den excentriska "fröken fågel" och hennes liv färgsätts sakta bit för bit.
Olivia är en energisk och lekfull skådespelerska, improvisatör och här manusförfattare, aktiv inom barnteater sedan 20 år. Hon har skrivit manus till föreställningen baserat på bokserien samt ansvarar för scenografin. När Helena berättade om drömmarna om föreställningen och att hon inte kunde tänka sig någon spela rollen som Isabella bättre, blev Olivia eld och lågor och tillsammans har de skapat grunden till det ni nu ska få uppleva.

ANNA KARIN SERSAM- här i rollen som katten SENORITA CHA-CHA-CHA. En elegant katt- Mademoiselles favorit- med tycke för vackra ting och bus så fort Mademoiselle tittar bort. Hon kan allt och förstår allt men har fortfarande sina kattsliga instinkter intakta. Hon blir Isabellas följeslagare genom äventyret som äger rum i Mademoiselles rymliga Paris-våning.
Mimaren Anna Karin Sersam har många års erfarenhet av ordlös kommunikation med publiken. Hon förflyttar oss sömlöst mellan olika karaktärer och känslor. Hon svarade tveklöst och modigt "JA!" när hon förutsättningslöst fick frågan om att bidra med sin genialitet till den första iscensättningen av "Mademoiselle Oiseau".

Bakom scenen:
SVEN S HOLM- regissör
LABORATOIRE PRADALS- scenografisk konsult
ANNETTE LINDQVIST- konsultation kostym
LARS BERGGREN- grafisk produktion

Efter en serie böcker av
ANDREA DE LA BARRE DE NANTEUIL-författare, manuskriptkonsult
LOVISA BURFITT- illustratör, scenografisk konsult

Föreställningen kommer att utvecklas i samarbete med barn i enlighet med FN´s barnkonvention.

För löpande uppdateringar inför premiären!
Instagram: @helenamusichelena

 • Plats : Barnens Scen, Falsterbogatan 17 (Folkets Park), Malmö
  Datum : torsdag 6 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Vuxen: 200 kr
  • Barn: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : Barnens Scen, Falsterbogatan 17 (Folkets Park), Malmö
  Datum : fredag 7 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Vuxen: 200 kr
  • Barn: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : Barnens Scen, Falsterbogatan 17 (Folkets Park), Malmö
  Datum : lördag 8 oktober
  Tid : 16:00
  Priser :
  • Vuxen: 200 kr
  • Barn: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.