• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.mbm.se

Malmö Brandkårs Julgala

Det är något visst med Brandkårens Orkesters julgnistrande gala. Det spritter i benen, sinnena är i topp och julglädjen är total när Disneys jultoner spelas i teatern så vi nästan kan se filmerna med Piff & Puff och Kalle Anka framför oss. Lägg därtill en jultänd orkester med dirigenten Russell Harrissom eldar på med tomteluvan på sned.

Marianne Mörck - sångerska, skådespelare, komedienne, regissör, en stor yrkesmänniska och lika stor personlighet som blivit synonym med Malmö Opera och Malmö Brandkårs Orkester. På Malmö Opera har hon genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, dramatiska roller och titelrollen i Carmen för att nämna några.

På film och TV har Marianne medverkat i en mängd filmer, bl a som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer, Bigge i Bonusfamiljen och Stjärnorna på Slottet. Under 2019 såg vi Marianne i Skavlan och i Så ska det låta. Marianne är flerfaldigt prisbelönad, bl a med Thaliapriset, Guldmasken, Malmö Stads Kulturpris, Årets skåning, Sydvenskans Kulturpris och Litteris et Artibus. Hennes senaste roller på Malmö Opera är mormodern i Billy Elliotoch Trish i Kinky Boots. I Matildaser vi henne som bibliotekarien fru Phelps.

Gunilla Backman - Genom åren har det blivet otaliga roller inom musikalernas värld; Cosette (i Stockholm) och Fantine (i London) i Les Miserables, Maria i West Side Story, Svetlana i Chess, "Den gudomliga" i Garbo - the musical, Donna i Mamma Mia, Norma Desmond i Sunset Boulevard, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar, Jaqueline i La Cage Aux Folles.

Gunilla Backman har tidigare framträdande med Malmö Brandkårs Orkesters vid vår- och julgalor tillsammans med Jan Malmsjö, Marianne Mörck, Loa Falkman och Carola Häggkvist. Ni förstår att Gunilla Backman är speciell, mångsidig och ofta anlitad nationellt och internationellt. Nu är Gunilla äntligen tillbaka!

Martin Kagemark är utbildad på Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg. Han har medverkat i ett flertal musikaler runt om i Sverige som West Side Story (Nibbles, us Tony), Elisabeth (Prins Rudolf), samt i Mozart(Schikaneder), 42nd Street, Evita och GG.

Han har även medverkat i Jekyll and Hyde (Simon Stride), Jesus Christ Superstar (Simon Seloten), Miss Saigon (us John), Livet är en schlager (us Candy Darling), Phantom Of the Opera (Reyer) och konsertversionerna av Evita(Magaldi).

Mellan 2003-2010 var Martin en av medlemmarna i Melodifestivalens huskör där han medverkade i över 110 bidrag. I Eurovision Song Contesthar han körat bakom FAME i Riga -03, Lena PH i Istanbul -04, Carola i Aten -06, Charlotte Perrelli i Belgrad -08, Anna Bergendahl i Oslo -10 samt för Georgien -13. Nu senast som kör bakom Jon Henrik Fjällgren i finalen av Mello -19. För första gången möter vi Martin som soloartist!

 • Plats : Slagthuset, Carlsgatan 12 A, Malmö
  Datum : lördag 7 december
  Tid : 15:00
  Priser :
  • Rad 1-2: 375 kr
  • Rad 3-38: 425 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.