Foto: Sofía Martinsen

Mariana Mazú (ARG)

Den argentinska sångerskan Mariana Mazú är på sin tredje Europaturné. Med sitt debutalbum La bella indiferencia (2020) klev hon rakt in i rampljuset och prisades direkt med Gardel-priset för årets bästa tangoalbum och utnämndes till bästa tangoartist 2021. Nu är hon aktuell med ett nytt album. Följ med på en oförglömlig musikalisk resa in i tangon passionerade värld – direkt från Buenos Aires.

Psykolog, psykoanalytiker och sångerska – Mariana Mazú har många strängar på sin lyra. Mazú växte upp i en liten by i närheten av Buenos Aires. Det var som dotter till en sjungande far, i ett hem fullt av musik, som tangon och sången tidigt kom in i hennes värld. Inte minst inspirerades hon av besöken av den kända bandoneonspelaren och sångaren Rubén Juarez, som var vän till hennes far.

Vid 17-års ålder flyttade Mazú till Buenos Aires för att studera psykologi och fortsätta sjunga. Men det tidiga moderskapet tvingade henne att lämna musikscenen och hon började istället arbeta inom sjukvården – men känslan av att något fattades dröjde sig kvar. Under 2013 i samband med att hennes far gick bort och hennes mor blev sjuk, återförenades hon med musiken. Och med målet att arbeta professionellt som musiker började hon åter att studera sång och musik – och resten är historia.

”Med sin eklektiska och fördomsfria stil är hon en frisk fläkt i dagens tangolandskap. Det räcker med att lyssna på hennes prisbelönta debutalbum för att hävda att musiken från Buenos Aires har – och inte borde ha – gränser.” , skriver journalisten Maximilian Carranza i tidningen Tribuna.

Under våren 2023 turnerade Mazú omfattande i Europa och gav ett trettiotal konserter i Norge, Sverige, Österrike, Ungern, Frankrike och Italien – och under 2024 är hon åter i Europa. Med sig har hon en av Argentinas ledande gitarrister, Leonardo Andersen, samt den hyllade franske bandoneonisten Lysandre Donoso.

Leonardo Andersen är en av de främsta virtuoser och kompositör i det argentinska gitarrlandskapet. Han samarbetar med ledande internationella artister som Nicky Nicole, Cristian Castro, Abel Pintos och Franco Luciani, den sistnämnda med vilken han vann den argentinska Grammis för bästa instrumentala tangoalbum. Lysandre Donoso är en av de mest betydande bandoneonisterna i Europa och kallas regelbundet in av de mest prestigefyllda orkestrarna. Prisvinnare för bästa bandoneonist från Astor Piazzolla Foundation 2021.

På scen:
Mariana Mazú – sång
Leonardo Andersen – gitarr
Lysandre Donoso – bandoneon

Videos:
https://youtu.be/J4TSBc_5jJQ
https://youtu.be/EsGZJqt0cRE

Länkar:
https://marianamazu.com/
https://open.spotify.com/artist/1NUaigVJs90nBSzQvEttDE?si=TAWPhepXRB-4pRKMhhmRWA
https://www.facebook.com/Mazumariana
https://www.instagram.com/marianmazu

Pris:
Salong 320:-
Balkong 280:-
Salong Student/Pensionär 280:-
Balkong Student/Pensionär 240:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 25 september
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 320 kr
  • Balkong: 280 kr
  • Salong Student/Pensionär: 280 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 240 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-09-25 17:30