• Kategori:
  • Hemsida: http://www.kulturbolaget.se

Nils Frahm

Nils Frahm är den tyska, neoklassiska kompositören som lyckats riva murarna kring den klassiska musiken genom att låta den möta intelligent elektronisk dansmusik. Med nya hyllade skivan "All Melody" i ryggsäcken åker Nils Frahm nu på en efterlängtad turné och återvänder till Malmö för en konsert på Slagthusets Teater den 12 februari!

En av musikens mest magnifika egenskaper är dess potential att förflytta lyssnaren till andra platser. Det må låta banalt men faktum är att det är en sällsynt svår konstart. Få behärskar detta svåra bättre än Nils Frahm. Kanske är det just därför som denna tyska, neoklassiska kompositör lyckats nå en publik långt bortom genrens typiska horisont. Nils Frahm vet var han vill, vilken stämning han vill åt, och genom att göra instrumenten till sin röst vägleder han följsamt lyssnaren till den specifika platsen. Musiken är minimalistisk, ambient och repetitivt men Frahms fantastiska känsla för melodier löper som en röd tråd genom kompositionerna.

Frahm verkar för övrigt ha svårt att motstå ett bra koncept. På skivan "Felt" (2011) hade han draperat sitt piano i tyg för att inte störa grannarna, på uppföljaren "Screws" (2012) hade han brutit tummen och komponerade därför nio låtar att spela med nio fingrar och på skivan "Spaces" (2013) skapade han ett kollage av två års turnéinspelning – bara för att nämna ett par exempel.

När han nu återvänder med skivan "All Melody" (2018) har han nästan manisk skräddarsytt ett rum i Funkhaus-studion i östra Berlin. I detta rum har han skapat en eklektisk hybrid av akustisk perfektion och elektroniska element. Medan den klassiska musiken förblir hemplaneten så rör sig pop, jazz, house, dub och techno i omloppsbanan.
Nu har det blivit dags för Frahm att ta "All Melody" och den efterföljande överrasknings-EP:n "Encores 1" ut på en turné som besöker Malmö i vår. Det kommer att bli cinematiskt, stämningsfullt och precist när Frahm förflyttar publiken till en avlägsen plats.

Dörrarna öppnas: 18:00
Insläpp till salong ca 19:00
På scen: 19:30
Åldersgräns: 13 år
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Via Eventims Kundservice 0771-130 150

+ + + +

Meddelande från Slagthuset:

Mat & Dryck på Slagthuset
Vi öppnar in till våra barer och restaurang två timmar innan eventet.
Vill ni äta i vår restaurang rekommenderar vi att du bokar bord via mail:
bokabord@slagthusetmmx.se
http://slagthusetmmx.se/kvallsmeny-2019

Garderob
Vi har en frivillig garderob som kostar 20:- per plagg.
Kom i tid för att slippa köa i garderoben och observera att vi är kontantfria.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.