PEGASUS FAMILY 2024 - 13 juli

Dom där små grå + Morfar och Fårmor
13 juli kl.13.00-17.00

Dom där små grå
Maria Eriksson

Vi firar festivalens 10-årsjubileum med en unik interaktiv familjeföreställning producerad speciellt och enbart för detta tillfälle!

Upplev skådespelaren och metallkonstnären Maria Erikssons skröna om DOM DÄR SMÅ GRÅ, en rövarhistoria om vår planets äldsta djur, dom där som sett dinosaurierna komma och gå, dom där som lever djupt nere på havets botten där ingenting växer, dom där som efter sisådär trehundra miljoner år på jorden vet vad dom gör, dom där Gråsuggorna! Se och hör om vad dessa förbluffande finurliga små grå har för sig under stenarna i Pegasus Trädgård!

Föreställningen framförs av Maria Eriksson som är både skådespelare och metallkonstnär. Efter utbildning vid bla School of Stage Arts Cantabile 2 i Danmark har Maria turnerat i Europa och USA med både föreställningar och soloperformances. Som metallkonstnär har hon handletts och inspirerats av smidesmästare i länder som Ukraina, Argentina, Israel, Makedonien.

Maria har en förmåga att i det kasserade se det som andra inte ser och göra det uppenbart. En grep, en bult eller ett avgassystem verkar ha tjänat ut, men Maria skapar av så kallat skrot, nya former som slår betraktaren som besjälade varelser.

Från 3 år. 35 min.

Morfar och Fårmor
Staffan Björklunds Teater

Fritt efter HC Andersens klassiska historia om gubben som bytte sin häst mot en ko, kon mot ett får, fåret mot ett ….

Mest om en häst,
men också en ko….
med gräddmjölksjuver!
och så ett korn med sanning i,
och en fårlikt förklädd…. marknadsspjuver!

Från 3 år. 35 min.

PEGASUS FAMILY

Vår unika internationella dockteaterfestival PEGASUS FAMILY i Pegasus Trädgård i Hög firar 10 år!

Vi firar ordentligt, och fördubblar de senaste årens utgåvor till två Festivalhelger: 6-7 & 13-14 Juli.

Under första festivalhelgen får man uppleva föreställningar med dockteatergrupper från BULGARIEN, DANMARK, SVERIGE och tillverka egna dockor tillsammans med artisterna och professionella dockmakare.
Under den andra festivalhelgen spelas två trädocksföreställningar och en unik interaktiv familjeföreställning producerad speciellt och enbart för 10 års jubiléet!
Dessutom docktillverkning med professionella dockmakare och ekologisk inspiration på familjenivå av inbjudna experter i den unika klimatsmarta Teaterträdgården Pegasus Trädgård.
10 min från Lund, 20 min från Malmö.

 • Kommentar : Biljetten gäller för hela dagen kl.13-17
  Plats : Pegasus Trädgård, Företagshusvägen 2, Hög
  Datum : lördag 13 juli
  Tid : 13:00
  Priser :
  • Entré: 70 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-07-13 11:00