• Kategori:
  • Hemsida: http://www.staffansteater.se/pegasus-family-2018/

Pegasus Family - 7 och 8 juli

INTERNATIONELL INTERAKTIV VISUELL TEATERFESTIVAL FÖR BARN OCH VUXNA

Upplev föreställningar med Dockteatergrupper från Spanien, Indonesien, Italien, Turkiet, Danmark, Sverige! Träffa alla de internationella dockkonstnärerna! Tillverka egna dockor tillsammans med dem! Spela med dina nya dockor i Prova-På-Scenen, tag hem dem och spela vidare!
Man bokar en festivaldag, kl 13-17. För 50 kr får man se tre föreställningar och vara med i alla workshops. Pjäserna spelas i fri luft i Teaterträdgården, och inomhus i ett Långhus med sommarteateratmosfär!

ROULETTES
COMPAGNIA eLe BARCELONA
Ramiro Ramirez är en gammal man med fasta vanor. Nu ska han gå sin vanliga kvällspromenad precis som han gjort varenda kväll i många år. Han har svårt att gå, men hans envishet skjuter på honom, han bara ska fram till det lilla torget framför sitt hus och sitta på sin favoritbänk, den där till vänster.
Fram kommer han, men…. Hans bänk är upptagen! För de flesta är väl en upptagen bänk inte hela världen, men det är det för Ramiro! Han känner ilska, han är sårad!
Det är Enzo Carbonara som satt sig på bänken. En glad och munter pojke som tar livet som det kommer. Enzo muntrar lekfullt upp Ramiro, och strax rullar livet på som aldrig förr för Ramiro Ramirez!
En ordlös föreställning för alla åldrar.
Marionettister: Marta Lorente och Raquel Batet.
COMPAGNIA CÍA. ELE bildades 2014 i Barcelona efter att Marta och Raquel träffats på legendariska Pepe Otal´s Workshop of Puppets. De har bakgrund från cirkusvärlden och dansvärlden, de har utforskat dockvärldens möjligheter och fastnat för just marionetter. ROULETTES är deras andra marionettproduktion, pjäsen har uppförts på en rad internationella festivaler.

VAR ÄR VARGEN? -
EN ANNAN RÖDLUVAN

MARIONETTEATERN STOCKHOLM
Marionetteaterns VAR ÄR VARGEN – EN ANNAN RÖDLUVAN är en otämjd enmansföreställning i typisk handdocktradition där de retsamma dockorna skojar med både publiken och teaterdirektören. Som klippt och skuren för rollen som direktör ser vi Marionetteaterns dockspelare Magnus Erenius.
Inspiration till pjäsen har hämtats från de populära engelska handdockorna ”Punch and Judy” såväl som från de traditionella kringvandrande dockspelare som sedan medeltiden dragit från plats till plats i Europa, med sitt dockteaterskåp och sina dockor på släp.
Presscitat
“Här pratar vi girlpower. Drastiskt, roligt och dekorativt. Bra sommarnöje för stora och små” /DN

 Idé: Magnus Erenius, fritt efter Bröderna Grimm
Medverkan: Magnus Erenius
Regiöga: Helena Nilsson
Dockor: Milla Risku
Dockteaterbås: Magnus Erenius
Dekormåleri: Thomas Lundqvist
I verkstan: Anna Westman och Kay Tinbäck du Rées
Ljudcollage: Appel
Från 3 år

MADAM ROT
STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER
Dockor och väsen i fri luft!
Om en äkta Morotsmadam
av ädlaste rotfruktstam!
Och om Gammelrot, långtifrån ung
Men knölig och tjock och tung!
Här gifts det och skiljs det, hej o hå!
För körsången får Potäterna stå!
En rotfast sommarhistoria om fingrar i jorden och sinnen i skyn!
Spelas som inspiration till Trädockverkstaden där man får tillverka egna trädockor med riktiga verktyg.
Från 3 år.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.