Foto: Anders Bergön (Per) och Jiyang Chen (Hana)

Per Tengstrand & Hana Mundiya (US)

Bach, Chopin, Bacewicz & Beethoven

En av vår tids främsta konsertpianister, Per Tengstrand, har bjudit med sig den amerikanska violinisten Hana Mundiya för att konsertera tillsammans. Det var när Per började arbeta med studenter från Princeton University för sin serie i New York som han först kom i kontakt med Hana, som då var president för kammarmusikgruppen på universitetet, där Per fungerat som något av en mentor för flera av studenterna. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener, både i USA och i Europa.

Hana spelar första satsen av Kreutzersonaten i Pers film om Beethoven, Freedom of the Will, som Per producerade under Coronapandemin. När filmen har visats på olika ställen i Sverige har publiken blivit så tagen av framförandet att man efterlyst att de två musikerna konserterar i Sverige – vilket nu blir verklighet!

Konsertprogram:
J.S. Bach Chaconne d-moll för soloviolin BWV 1004 (13’)
F. Chopin Pianosonat nr. 2 b-moll ”Sorgmarschsonaten” (24’)
- · - Paus - · -
G. Bacewicz Caprice No. 4 för soloviolin (3’)
L.v. Beethoven Sonat för violin och piano nr. 9 i A-dur ”Kreutzersonaten” (40’)

På scen:
Hana Mundiya – violin – är född och uppvuxen i New York och gjorde sin solodebut med New York Philharmonic redan vid 13 års ålder. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener, både i USA och i Europa. Som barockviolinist har hon spelat med The Academy of Ancient Music på Walt Disney Concert Hall och vunnit flera internationella violintävlingar.

Hana vill göra skillnad med sitt musicerande och framträder gärna i sammanhang som t.ex. inom FN-förbunden UNCHR, UNICEF och UNESCO. Hon har också engagerats av Röda Korset och samarbetat med RAINN, en organisation som stöttar överlevare av sexuellt våld.

Hana har studerat vid The Juillard School och Royal College of Music i London och förnärvarande följer hon ett diplomprogram på Manhattan School of Music under ledning av Todd Phillips.

Per Tengstrand – piano – föddes i Växjö och har kommit att bli en av våra allra främsta konsertpianister. Bland många priser och utmärkelser kan nämnas att han har vunnitförstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland och, som den yngsta någonsin, tilldelats den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Per var huvudperson i dokumentärfilmen Solisten av Magnus Gertten och Stefan Berg och har producerat en egen film om Ludwig van Beethovens musik, Freedom of the Will, som hade premiär hösten 2022. Filmen handlar om människor och händelser som har påverkats av Beethovens musik och om hur musik kan ge människor kraft. Per är idag bosatt i Princeton, New Jersey, med sin fru Shan-shan Sun.

Pris:
Salong 320:-
Balkong 280:-
Salong Student/Pensionär 280:-
Balkong Student/Pensionär 240:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 16 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 320 kr
  • Balkong: 280 kr
  • Salong Student/Pensionär: 280 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 240 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-16 17:30