• Speltid: 60 min totalt utan paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: Http://www.palladium.nu
 • Artist / Medverkande: Laura Michelin, flöjt Roland Pöntinen, piano

Solistprisvinnaren Laura Michelin med Roland Pöntinen

Flöjtisten Laura Michelin, en lovordad och flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder spelat med flera nationella och internationella orkestrar, är 2020 års vinnare av det prestigefyllda Solistpriset.

Nu tar hon tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener för den turné som är en del av priset.

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje …”
– löd juryns motivering.

Laura, som är uppvuxen i Norrköping, har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

Här ackompanjeras hon av Roland Pöntinen, en av Sveriges mest virtuosa pianister. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.

PROGRAM
Francis Poulenc: Flöjtsonat
Andrea Tarrodi: The Vertical Garden
Olivier Messiaen: Le Merle Noir Debussy La Puerto del Vino ur Préludes Book II
Gabriel Fauré: Violinsonat nr 1 A-dur op. 13

Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska akademien i samarbete med Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik samt Musik i Syd.

Till denna konsert säljs högst 100 biljetter. För att kunna säkerställa avstånd mellan sällskap, säljs platser om två och två eller en och en. Om restriktionerna lättas upp ytterligare innan konserttillfället, kommer vi att anpassa biljettantalet efter detta.

 • Kommentar : Pga Covid-19 är de bokningsbara platserna uppdelade om en och en eller två och två. Välj om möjligt din plats/era platser enligt dessa placeringar om möjligt. Tack för hjälpen!
  Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : söndag 19 september
  Tid : 15:00
  Priser :
  • Entré: 200 kr
  • Student: 100 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.