Sound Spaces 2024: Dubbelkonsert med Ars Nova Ensemble & Trio Zukan

Ars Novas konsertserie Sound Spaces är värd för denna kväll med två konserter: I den första musicerar Ars Novas flöjtist Agata Tucholka tillsammans med två internationella gäster, Felicita Brusoni och Elide Sulsenti från Italien, och i den andra presenteras en trio från Baskien, Trio ZUKAN. Tanken med att sammanföra dessa två grupper är att visa den enorma bredd, geografiskt och estetiskt, som den samtida musiken kan stoltsera med, i en värld som ständigt tycks vidgas både i omfång och i komplexitet.

Föreningen Ars Nova bildades redan 1961 som en av de allra första med ambitionen att presentera nutida musik i Sverige och vill hänföra publiken med den mest experimentella musiken.

Agata Tucholka är fast medlem i Ars Nova Ensemble sedan 2017. Hon är en driven uttolkare av ny musik och framför frekvent musik av bland annat Saariaho, Boulez, Ferneyhough.

Felicita Brusoni är sångare och röstkonstnär som har framträtt på allt från Venedigbiennalen till Darmstadts berömda sommarkurs.

Elide Sulsenti är en framstående italiensk cellist, specialiserad på den nutida repertoaren. Hon ger workshops och masterclasser med unga tonsättare, senast på Connect-festivalen i Malmö, och är aktiv i Lucernes Orkester, Istantanea Ensemble i Bologna, Vadstena-akademins nutidsensemble bland andra.

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : lördag 2 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 80 kr
  • Studerande - fri entré: 0 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-02 19:00