• Speltid: 60 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://historiskan.se
  • Artist / Medverkande: Mia Rydell

Spinnhus och lösdriveri

Kriminologen och skådespelaren Mia Rydell berättar om spinnhus och lösdriveri.

”Det liknar döden i grytan”. Så skriver en intagen kvinna på ett spinnhus i Landskrona om livet bakom galler. Orden är skrivna på ett toalettpappersark.
Men vad var egentligen spinnhus och vilka hamnade där? Vad innebar det att ”löpa med korgen” och lydde kvinnorna verkligen ordern om att varken prata eller skratta?

Mia Rydell är kriminolog och skådespelerska och bjuder in till en föreläsning om brott och straff i historien. Eftersom teater ligger nära till hands kan det mycket väl hända att publiken får en glimt av människoöden i mer än bara föreläsningsform.

I samband med föreläsningen bjuds det på fika och det finns även möjlighet att handla tidningar, frågespel och annat spännande från Historiskans lager.

Lokalen är inte rullstolsanpassad.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.