• Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

STOLT SCENKONST: Rosa Löften. Dansbandsmusik och kroppspolitik - Malin Hellkvist Sellén /MHS

Dansaren Marianne Kjærsund har i 11 år bjudit upp publiken i Malin Hellkvist Selléns helaftonssolo Rosa löften.

Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturen, dess musik och dans. Utifrån en queer värdegrund och en rosa konsekvens skapas med allvarlig humor och ett öppet hjärta en koreografi som är lika emotionell som analytisk. Rosa löften är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

Välkommen till en rosa kväll i fyrtakt med bultande hjärta, vickande chinoshäck och buggen i blodet.

Idé & koreografi: Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Marianne Kjærsund
Kostymdesigner: Lena Lindgren
Ljusdesigner & scenograf: Erik Westerlund
Maskdesigner: Marina Ritvall
Kompositör: Niklas Swanberg
Teknisk samordnare & tekniker: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Producent: Anne Koutonen
Produktion: Malin Hellkvist Sellén
Urpremiär Kilen Kulturhuset Stockholm 2008

Rosa löften producerades 2008 med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens Kultur, Stockholms Stads Kulturförvaltning och Stockholms Läns Landstings Kulturnämnd i samproduktion med Norrlandsoperan. Malin Hellkvist Selléns bedriver sin verksamhet 2019 med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm. Bland MHS tidigare verk kan nämnas Parveln (2017), Missionären (2016), Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006).

En ny föreställning Flottarkärlek har urpremiär den 8 november 2019 på Norrlandsoperan i Umeå och visas på Dansstationen den 15–16 november.
www.malinhellkvistsellen.se

Marianne Kjærsund är baserad i Oslo, Norge och har varit verksam i Norden som dansare och pedagog i snart tjugo år. Hon har ett brett intresse av scenuttryck och har samarbetat med en stor variation av koreografer, bland annat med Kristin Ryg Helgebostad, Impure company/Hooman Sharifi, Henriette Pedersen och Rosalind Goldberg. Med Malin Hellkvist Sellén har hon samarbetat sedan 2005. Kjærsund är med i SKUDA – skådespelar- och dansaralliansen i Norge. Hon är utbildad balettpedagog vid Högskolan i Bodø.

I höst visar Dansstationen Malin Hellkvist Selléns nya föreställning Flottarkärlek. Biljettsläpp den 13 juni.

Biljettpris: ”Stolt Scenkonst-knapp” 50 kr, gäller som entré på samtliga föreställningar i mån av plats. Det går också bra att förboka biljetter på Kulturcentralen och då betalar man 50 kr per biljett och evenemang, och hämtar ut sin knapp i kassan senast 15 minuter innan utsatt tid.

STOLT SCENKONST 2019
Tredje gången gillt! Dansstationen är stolta över att presentera festivalen ”Stolt Scenkonst - Proud Performing Arts” - för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv. Festivalen fokuserar på nära och intima konstnärliga möten och att lyfta frågor kring queer representation och gestaltning inom scenkonsten.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.