Foto: Frank Nielsen

Svante Sjöblom - Support: Sofie Livebrant

Som om han vore en oäkta son till Ry Cooder väver Svante Sjöblom samman all musik han spelat och lyssnat på sedan skivdebuten 2008 och återvänder till Victoria för två kvällar med fullt band. Anledningen är att fira hans andra soloalbum som släpps i samband med konserterna. Nya plattan bjuder på en självklar och alldeles underbar blandning av blues, soul, gospel, folk och till och med lite jazz.

Med oöverträffad känsla och kunnighet skapar Svante och hans medmusikanter musik som känns egen och välbekant, nutida och traditionell på samma gång. Den kommande skivan är som sagt Svante Sjöbloms blott andra soloplatta.

Tillsammans med producenten Magnus Nörrenberg har han skapat ett tidlöst mästerverk med musik som sakta vuxit fram och förädlats till fulländning. Med tanke på att första soloplattan kom 2008 har vi lärt oss en sak – Svante Sjöblom är en man som skyndar långsamt. Förhoppningsvis dröjer det inte ytterligare 14 år till nästa platta.

På scen:
Svante Sjöblom – gitarr och sång
Magnus Nörrenberg – klaviatur
Micke Björk – bas
Ola Åkerman – trombon
Hannes Bennich – saxofon
Thyge van Dassen – fiol & sång
Peter Banks – banjo och sång
Spencer Gross – gitarr, bas och sång

Support:
SOFIE LIVESBRANT

Sångerskan Sofie Livesbrant har sedan nio års ålder spelat piano och gjort sånger. Hon vill bli kallad “kompostör” och menar att musiken “komposteras“ i henne. Hon hör musik som går in i henne och som sen blir till ny musik, nya blommor. Hon ser sig som en länk i en lång kedja av sångare och kompositörer som fångar ”tidens sjungande”.
Sofie har genom åren tonsatt texter av Dan Andersson, Emily Dickinson, Sylvia Plath, Charles Baudelaire och är just nu aktuell med sitt sjätte album "Weep The Time Away" (release 3 december, 2021) där hon tonsatt åtta av Emily Brontës dikter.
Att tonsätta en författare och poet av Emily Brontës kaliber och status är naturligtvis en grannlaga uppgift. Det gäller att närma sig texterna med en väl avvägd blandning av respekt och…respektlöshet. Precis den balansen har Sofie Livebrant hittat. Grundtonen är hämtad från den pastorala engelska folkmusiken som man kan tänka sig spelades kring hedarna runt Haworth, men det handlar inte på något sätt om traditionell folkmusik, snarare är musiken inspirerad av folkrock-ikoner som Nick Drake, Pentangle och Sandy Denny. Sedan tar vi en sväng om Kalifornien och låter Joni Mitchell få färga musiken innan den till slut hamnar i Sverige idag.

https://open.spotify.com/artist/1ZXa0uCkkn8cV8YpAxWp8D
https://www.youtube.com/watch?v=wXwZKVCSZ9o
https://youtu.be/g0z2srgjMCY
https://youtu.be/dSz38jn2lkc

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 11 november
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp
 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 12 november
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.