Svensk gastronomi – en global succé

Carl-Jan Granquist och Karsten Thurfjell

Svensk gastronomi har under de senaste decennierna utvecklats på ett sätt som gjort att Sverige blivit en av världens främsta måltidsdestinationer. Gastronomiprofilerna professor Carl Jan Granqvist och kulturjournalisten Karsten Thurfjell berättar och samtalar omkring sin bok ”Svensk gastronomi – en global succé” som riktar sig till alla med intresse för mat och måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för branschfolk. Den är översatt till engelska, kinesiska och arabiska, och från i höst även på tyska, franska och spanska.

Vi följer kockens väg från slusk till stjärna, restaurangbranschens osannolika lyft, kokboksexplosionen, de nya utbildningarnas roll, måltidsforskning vid svenska universitet, råvarornas kvalitet, dryckesrevolutionen, livsmedelsindustrins utveckling, grossisternas och detaljhandelns professionalisering, restaurangguidernas inverkan, mediernas uppbackning, exportframgångarna, svenska måltidsfantasterier i främmande land och de politiska beslut som haft betydelse – allt för att ge en så komplett bild som möjligt av detta anmärkningsvärda fenomen.

Medverkande: Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell

 • Plats : Foajén/Stenladan vid Torups slott, Torupsvägen 530, Bara
  Datum : söndag 16 oktober
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré inkl. kaffe och kaka: 295 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.