• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

THE AMERICAN SONGBOOK – PÅ SVENSKA

Malena Laszlo & Magnus Skogsberg Tear

Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear, två skåningar boendes i Stockholm som bildar sångduon Laszlo&Tear, är nu tillbaka ”at the scene of crime” med en föreställning som både musicerar samt vrider och vänder på kärleken, just på Alla hjärtans dag.

Malena och Magnus har valt ut några av sina favoritsånger ur den amerikanska sångskatten, översatt dem till svenska och tolkat dem i en egenproducerad musikföreställning. En varm, underhållande och lyxig show som får dig att drömma dig bort - och att våga drömma stort. Leon Russels ”The Masquerade” till “Ensamlek för två”, countrydängan “How´s the World Treating You?” blir “Säg Hur Är Det Med Dig?”, Joni Mitchells ”Both Sides Now” blir ”Från Alla Håll” och Pinks superhit ”Just Give Me A Reason” blir ”Ge Mig Bara Fingret”, och Tom Jones superhit ”She’s a lady” blir ”Vilken kille!” i Malenas och Magnus version.

Dessutom får publiken i LaszloTears version av The American Songbook höra alldeles färska nytolkningar av nyare kompositörer som de valt att lägga till i denna eminenta skara låtar. Showen framförs av Malena och Magnus tillsammans med några av våra bästa musiker. Allt under ledning av kapellmästare och gitarrist Mikael Sundin.

Definitionen för The American Songbook är satt av låtskrivaren och kritikern Alec Wilder. Han skrev 1972 en studie av genren; American Popular Song; The Great Innovators! 1900-1950, där han listade de artister och sånger han tyckte tillhörde The Great American Songbook med kompositörer som Berlin, Gershwin, Rodgers, Porter och Artie Butler med flera.

På scen:
Malena Laszlo – sång
Magnus Skogsberg Tear – sång
Mikael Sundin – kapellmästare, gitarr
Anders Lorentzi– bas
Gerda Holmqvist – cello
Ola Bothzen – trummor och slagverk

https://www.facebook.com/LaszloTear
http://www.laszlotear.com
https://www.youtube.com/channel/UCaNe0ljvkPi2_jLwVZyt5Fg

Malena Laszlo (1970, Lund) är en mångfacetterad artist med många strängar på sin lyra. Hon har jobbat med Ingmar Bergman, både på Dramaten och i New York. Hon har vunnit Guldmasken, briljerat i drömrollen som Sally Bowles (Liza Minelliz paradroll) och i musikalen Cabaret på Dramatens stora scen. Malena har också spelat drama och komedi - både på film, på scen och i TV. Hon har även medverkat i en rad musikaler på landets stora scener. Malena innehar också det inofficiella rekordet i att vara sångerskan som har uppträtt flest gånger på Nobelfesten i Stockholms stadshus.
Hon är frontsångerska i storbandet Ambassadeurs och har turnerat med sin egna föreställning Shirley Basseys musikaliska örhängen. Det är i glitter, paljetter och fjäderboa hon trivs allra bäst.
https://sv-se.facebook.com/malenalaszloofficial

Magnus Skogsberg Tear (Malmö, 1961) är skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus var en gång kläddesigner på Gul och Blå för att sedan bli följetongsskådis i Storstad på nittiotalet. Han gjorde sedan regikarriär med hundratals reklamfilmer och musikvideos, bland annat den uppmärksammade KappAhl- filmen med Anita Ekberg, Creeps musikvideo "Ooh, I like it" och Izabella Scoruocos "Shame, shame, shame". Efter det blev det TV- drama med Rederiet och Tre Kronor.
Magnus spelar sedan 2006 Sebastian i ICA’s reklamföljetong och är en kreativ mångsysslare med produktionsbolaget Happytear och designföretaget Skogsberg & Smart som gör glas. Sedan 2009 sjunger han tillsammans med Sean Kelly i duon Sean-Magnus som satt upp föreställningarna "Sean- Magnus Älskar Man" och "Sean- Magnus kommer igen”. Magnus senaste soloprojekt är YouTube kanalen [Tjeinch] där han undersöker både musiken och temat ”Livets förändringar”
http://skogsberg.se/
http://www.tjeinch.com

Picknickföreställning

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.