Foto: Jacqueline Justice (Hawktail), Mikael Marin (Väsen)

Väsen + Hawktail (SE/US)

Svensk folkmusik möter bluegrass och oldtime i en glädjefylld musikfest med svenska duon Väsen och amerikanska trion Hawktail. Väsen + Hawktail är ett samarbete som har vuxit fram ur en långvarig musikalisk relation. Nu äntligen efter alla dessa år turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans.

Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college i Boston. De gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Så började det som ligger till grund för dessa två gruppers musikaliska samarbete och konserten som vi ska får höra denna kväll.

Väsen
Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Hawktail (US)
Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine, Crooked Still.

På scen:
Olov Johansson – nyckelharpa
Mikael Marin – basviola och violoncello da spalla
Brittany Haas – fiol
Jordan Tice – gitarr
Paul Kowert – kontrabas

Videos:
https://youtu.be/-pxM7qcf7xA https://youtu.be/4LrssWrJKfY https://youtu.be/c_o08pAPIRk

Mer om Väsen:
https://vasen.se/
https://open.spotify.com/track/6Jdt1KXdwA8jfeWYSh5lvw?si=d584d85e531e4b40 https://www.facebook.com/profile.php?id=100063526003500

Mer om Hawktail:
https://www.padiddlerecords.com/hawktail https://open.spotify.com/track/3ZZSptjJ7fvXzOmHnyPT7g?si=5469cdb535494c07 https://www.facebook.com/HawktailMusic

Pris:
Salong 380:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 22 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-03-22 17:30