Victoria hyllar Django! Gustav Lundgren, Eva Slongo, Edouard Pennes & Julia Hornung – Django Reinhardt Tribute

Följ med Gustav Lundgren – en av de mest hyllade gypsy jazz-gitarristerna i världen – på en hundraårig resa från 1920-talets Paris via New York och Latinamerika för att landa i nutida jazzgitarrmusik. Med sig på scen har Gustav virtuoserna Eva Slongo på violin och sång (Schweiz), Edouard Pennes på gitarr (Frankrike) och Julia Hornung på kontrabas (Tyskland). Fokus ligger naturligtvis på musik skriven av gitarrlegendaren Django Reinhardt!

Gustav Lundgren föddes i Stockholm (Sverige) 1980 och gjorde sin första utlandsturné redan vid 19 års ålder. Han uppträdde i 27 länder innan han fyllde 30. Han har släppt mer än 900 låtar och hans musik har streamats mer än 100 miljoner gånger. Gitarrlegender som John Scofield, Mike Stern & George Benson har hyllat hans gitarrspel. Gustav har bland annat samarbetat med Jimmy Rosenberg, Chris Cheek, Jorge Rossy, Noé Reinhardt, Doug Weiss, Antoine Boyer, The Swedish House Mafia & Anne Sofie von Otter. Han grundade även gruppen Hot Club de Suede tillsammans med Andreas Öberg år 2001.

I projektet "Django Reinhardt Tribute" medverkar gitarristen Edouard Pennes från Paris. Edouard har arbetat med några av de största namnen inom gypsy jazz och swing så som tex: Tchavolo Schmitt, Angelo Debarre, Adrien Moignard, Sébastien Giniaux & Bastien Ribot. Han har turnerat i många länder inklusive Kina, USA & Japan med olika projekt inklusive sin egen grupp; RP Quartet.

Julia Hornung, som studerade kontrabas vid universitetet för musik och scenkonst i München, är utan tvekan en av centralgestalterna i renässansen av jazzmanouche (gypsy jazz) på den tyska musikscenen. 2021 belönades hon med BMW Welt Young Artist Jazz Award.

Eva Slongo föddes i Schweiz i en familj av klassiska musiker. Hon utbildade sig först till professionell klassisk violinist för att senare flytta till Paris och studera jazzviolin med Didier Lockwood. Under tiden i Frankrike spelade hon b la med Biréli Lagrène, Wawau Adler, Sébastien Giniaux & Ninine Garcia. 2011 vann hon priset för bästa improvisation vid Stéphane Grappelli International Violin Competition. 2016 fick hon 2:a priset i Golden Jazz Trophy med sin kvartett. Eva är numera bosatt i Valencia.

På scen:
Gustav Lundgren - Gitarr (Sverige)
Eva Slongo - Violin / Sång (Schweiz)
Edouard Pennes - Gitarr (Frankrike)
Julia Hornung - Kontrabas (Tyskland)

Victoria hyllar Django!
Sedan några år tillbaka inleder Victoriateatern vårprogrammet med en hyllningshelg till en av världens främste gitarrister Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16). Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsy jazz eller jazz manouche efter franskans ord för rom.

Website: www.gustavlundgren.com
Facebook: https://www.facebook.com/GustavLundgrenOfficial/
YouTube: https://www.youtube.com/@gustavlundgren
Instagram: https://www.instagram.com/lundgrenmusic/
Twitter: https://twitter.com/LundgrenMusic
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2Qb6yi78O4qlvQDB5JvZKV
SoundCloud: https://soundcloud.com/lundgren-music-gustav

Musik: https://open.spotify.com/track/3hVuo91KR3V91zxctfTwyR?si=3411d682d9b84320
Mer musik: https://open.spotify.com/track/5XH7WCPWFmUn1mnjYcunE5?si=9c3d4e7e974944ab
Video: Mer musik: https://youtu.be/RAE9a4cPUoo?si=ZD-n15c_qu-Qwiz4

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 18 januari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp Förköpet stänger: 2024-01-18 17:30