• Speltid: 60 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.historiskan.se
  • Artist / Medverkande: Tina Wilhelmsson

Visor på ackord

Visartisten Tina Wilhelmsson kommer till Malmö med Visor på ackord, en föreställning om kvinnor i svensk industrihistoria

Visor på ackord är en hyllning till kvinnor som jobbat inom svensk industri. Föreställningen sträcker sig över fyra decennier och har hämtat inspiration från följande kvinnor: 1940-talet: Olga Lundgren, graverare
1950-talet: Ingeborg Mayerhofer, linderska
1960-talet: Britt-Marie Bladh, VDM4 på Band 8
1970-talet: Wendela Dehlin, elsvetsare

Visorna är helt autentiska och bygger på intervjuer med de fyra kvinnorna.

”Det här är kanske det mest ambitiösa visprojekt du kommer att stöta på i år. Västeråsartisten Tina Wilhelmsson har dykt ner i den betydelsefulla men osynliggjorda skaran kvinnor som jobbade inom den svenska industrin mellan 1940 och 70-talet. Baserade på djupintervjuer med de som faktiskt var med på golvet har hon skrivit fyra låtar som tänjer på strukturerna mellan det torrt biografiska och det poetiskt snärtiga.”
– Lira Musikmagasin om Visor på ackord.

Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. 2017 belönades hon med Qvinnouniversitetets utmärkelse Trädet för sitt arbete med att synliggöra kvinnor och för att med visan som medel arbeta för ökad jämställdhet.

I samband med föreställningen finns det möjlighet att köpa musik och merch från Tina Wilhelmsson samt tidningar, frågespel och annat spännande från Historiskans lager.

Lokalen är inte rullstolsanpassad.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.