Foto: Martin Permer
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

WEST OF EDEN

Följ med på en resa med akustiskt historieberättande, intim och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken. Den svenska folkmusikgruppen West of Eden bjuder lyssnaren på eget material med avstamp i den engelska och irländska folkmusiken. Denna afton har de med sig sin nya skiva ”Flat Earth Society”, som släpps den 22 februari, 2019.

West of Eden har under 20 år sakta men säkert byggt upp sitt rykte och är numera ett väletablerat internationellt erkänt band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien och Benelux. De har nått internationell uppmärksamhet och framgång med sitt högklassiga låtmaterial och unika sound där traditionella instrument såsom fiol, dragspel och tin whistle samsas med trummor och gitarrer, och överst förgylls av sångerskan Jenny Schaubs kristallklara röst. Gruppen har kallats bland annat för ”The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine och ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Genom åren har West of Eden samarbetat med medlemmar ur bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. De har spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och i över tio år varit värdar för de populära Celtic Christmas-turnéerna.

De senaste åren har inneburit hårt arbete för bandet. 2016 släppte man sitt uppmärksammade album ”Look To The West”; en samling nyskrivna sånger som skildrar den stora svenska emigrationen till Amerika i slutet av 1800-talet. Detta följdes upp 2017 med jubileumsboxen ”No Time Like the Past”, en dubbel-CD inkluderande en 48-sidig bok med berättelser och bilder från bandets två första decennier tillsammans.

Nya skivan ”Flat Earth Society” spelades in under en road trip i Skottland och England. Många av den Brittiska folkmusikscenens allra förnämsta musiker och sångare ställde upp när West of Eden kallade. Allt från kyrkor till Whiskydestillerier fick agera inspelningslokaler och resultatet är en varm, melodisk och varierad skiva med många spännande musikaliska möten!

http://www.westofeden.com
https://open.spotify.com/artist/6RS2f6BOaKgqByAkXgpRJ9
https://www.facebook.com/westofeden/

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.