Teater InterAkt

Teater InterAkt

Teater InterAkt är en professionell teater som sedan starten 2005 skapar föreställningar där rättvisefrågor, jämställdhet och alla människors lika värde står i fokus.

Just nu arbetar Teater InterAkt med Brofästet - en trilogi om ankomst och mottagande.

Brofästet - en troligo om 70 år av ankomst och mottagande i Malmö. Del ett Malmö 45 spelades på Malmö Museum. Nyanlända idag blev röst åt de som kom från koncentrationslägren och anlände till Malmö Museum 1945. Malmö Museum var flyktingförläggning då och vår spelplats idag. Andra delen Malmö 70 spelas 18-21 juni och nu bär våra nyanlända skådespelade erfarenheterna från de som kom till Kockums AB som arbetskraftsinvandring på 70-talet. Malmö 70 spelas på en av Kockums gamla arbetsplatser, idag Media Evolution City

Teater InterAkt ha sedan start arbetat med Mänskliga gränsområden, där ljus sätts på människor som sällan erbjuds en scen att tala från. De två första föreställningarna Songs from the silent voice (premiär 2007) och Rymden emellan (premiär 2010) har spelat och fortsätter att spela på teatrar och festivaler, både nationellt och internationellt.

No border musical var en akt i den sista och avslutande delen av arbetet som belyser papperslösas situation i Malmö idag. No Border musical görs i samarbete med Asylgruppen i Malmö som är en ideell organisation. Sedan 1991 jobbar asylgruppen med och för asylsökande och gömda flyktingar.

  • Kommande arrangemang

  • Det finns inga evenemang att visa.