• Speltid: 90 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.potatopotato.se

PotatoPotato: I'm her(e)

En berättelse från det nya flickrummet

Ara har skolkat väldigt länge nu. För hon har fått ett eget rum av Virginia Woolf. En miljard followers på Youtube, Musica.ly och Instagram ser vad hon gör därinne. Hon kan resa varsomhelst i världen men det behöver hon inte. Hon kan säga vad som helst men det gör hon inte. Istället sminkar hon sig och bevisar att hon är bäst i världen på lip-synk. I hennes rum kan hon göra vad som helst, för hennes rum har fler än fyra väggar.

Denna humoristiska och existentiella flickkoreografi med projektioner och videokonst tar publiken med på en resa mellan olika rum. In i Aras eget flickrum, ut i Youtuberummet och in i hennes inre mentala rum. Kanske öppnar hon nya rum i dig.

En miljard följare kan inte ha fel...

Flickrummet har historiskt sett varit en plats för flickan att dra sig tillbaka till, för att slippa bli betraktad och bedömd. Idag däremot är flickrummet på Youtube en plats att exponera sig själv och i allra högsta grad bli betraktad. PotatoPotato låter nu Youtube-tjejen bestämma dramaturgi och estetik. För vilken feministisk historieskrivning skapas i vloggarnas Ullared Hauls, smink-tutorials, Musica.ly-klipp och ändlösa vloggdagböcker?

Under de senaste tre åren har PotatoPotato Scenkonst ägnat sig åt att utforska femininiteter som strategi för motstånd inom scenkonst. En central ambition har varit att utmana scenkonstens konventionella dramaturgi och uppvärdera feminint kodade aktiviteter. Det samlande namnet för arbetet är "I den bästa av tjejvärldar".

Idé, regi, kostym och scenografi: Linda Forsell
Medverkande på scenen: Ara - Maria Grudemo El Hayek
Regi och produktionsassistent: Klara Jutterdal
Scenografi och video: Brynhildur Thorarinsdottir
Koreografi: Lisen Ellard
Manus: Ensemble
PRODUKTION: POTATOPOTATO SCENKONST

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.