• Speltid: 60 min
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.greenroof.se
 • Artist / Medverkande: Grönatakinstitutet

Torsdag på taket

Ta chansen att få se en av Skandinaviens största takträdgårdar, presenterad av en mycket kunnig guide

Gröna tak är ett samlingsbegrepp som används för att beskriva vegetationstäckta tak och gröna anläggningar på bjälklag. Ett grönt tak kan vara alltifrån ett tunt sedumtak, ett tak med ängsvegetation eller djupa växtbäddar på kraftiga bjälklag som möjliggör park- och trädgårdsmiljöer, ibland flera våningsplan upp.

Gröna tak är inget nytt, utan något vi människor länge använt oss av, exempelvis inom traditionell skandinavisk bebyggelse där torvtak länge anlagts på hus och stugor, något som kom att fasas ut under 1800-talet. Men i slutet av 1900-talet började gröna tak återigen bli populära, nu som en metod för att bidra till en mer hållbar och klimatanpassad stadsbebyggelse.

Augustenborgs Botaniska Takträdgård är i framkant med att visa upp innovationer på gröna tak-marknaden och andra inspirerande möjligheter. Takträdgården har fler än 20 demo-ytor, med olika uppbyggnad, en rad produktlösningar och inspirationsträdgårdar för bland annat stadsodling och urban biodiversitet. Taken täcker mer än 9500 kvadratmeter!

Hiss finns så alla, inklusive ev barnvagnar och hundar, har möjlighet att komma upp och se våra tak.

 • Kommentar : barn under 7 år gratis
  Arrangemanget ställs in om det blir färre än 5 deltagare.
  Plats : mellan Mekonomen o Ica Maxi, Augustenborgs Botaniska Takträdgård, Malmö
  Datum : torsdag 29 september
  Tid : 17:30
  Priser :
  • Entré: 150 kr
  • Barn 7 - 14 år (i målsmans sällskap): 60 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.