Foto: Aki Roukala

Anna Järvinen

Den mångsidiga svensk-finska och flerfaldigt grammis-nominerade sångerskan och kompositören Anna Järvinen är aktuell med sitt sjätte soloalbum ”Sex" som släpps den 18 oktober. Efter några år med intimare duo/trio-sättningar och mer fokus på det litterära så blir den kommande turnén med fullt band. Med sig på scen har Anna ett av landets bästa liveband bestående av Lars Fredrik Swahn, Reine Fiske, Gustav Ejstes och Johan Holmegard.

”Sex kom till under fyra år, jag började i december 2020, när isoleringen pågick, mitt i pandemin, det gjorde mig gott att bli besatt, som man blir och så kom en massa ackordföljder som hade melodier och de i sin tur berättelser, så jag skrev ner dem. Vi började repa i maj 2021 och det var en sandig solvår i Stockholm som jag älskar. Och så kom en sommar med fjärilar och många ishala vintrar. Och så plötsligt var allt klart.

Sex är en fortsättning på alla mina tidigare skivor. Jag kan inte se den utifrån än, egentligen kan jag nog bara säga att det troligen är min bästa skiva hittills. Jag har haft lyckan att få samarbeta med ovärderliga konstnärer och tålmodiga arbetare, precis som det ska vara när något ingen kan tänka fram blir till. Lars Fredrik Swahn, Reine Fiske, Johan Holmegard, Gustav Ejstes, Mattias Bergqvist, Tapio Viitasaari, Johan Graden, Ylva Ceder, Annarella Sörlin, ni är otroliga, är väldigt varm i hjärtat av att vi delat det här. Tacksam in i evigheten bara.” - Anna Järvinen om nya skivan.

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors, Finland, men flyttade som sexåring till Stockholm med sin mor. Järvinen fick sitt första genombrott som medlem i popbandet Granada på 1990-talet. Efter tiden med Granada inledde hon en solokarriär och slog igenom med det kritikerhyllade debutalbumet "Jag fick feeling" som fick höga betyg av bland andra Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Hyllningskören har sedan dess fortsatt där hennes tredje skiva "Anna, den tredje" (2011), bland annat kallades en game changer av Jan Gradvall i sin recension för DI Weekend där han gav albumet full pott. Annas senaste album "Vestigia Terrent" fick även det ett varmt mottagande bland musikkritikerna där Aftonbladets Per Magnusson delade ut 4/5 i betyg med motiveringen "Det finns ingen som Anna Järvinen."

Anna Järvinen romandebuterade även 2020 med "Dröm natten till idag" via det finlandssvenska förlaget Förlaget (Kjell Westö, Jörn Donner, Monika Fagerholm) som i Svenska Dagbladet jämfördes med Bodil Malmsten och även översattes till finska. Texterna tonsattes 2022 för skivorna Lila/Liila som hon gjorde tillsammans med den finska musikern Tapio Viitasaari och verket tilldelades 4/5 i betyg av Dagens Nyheter som kallade mötet ”elektriskt”. 2020 tolkade även duon den finska viskompositören Kaj Chydenius för EP:n Dagen var Mulen.

På scen:
Anna Järvinen – sång och musik
Reine Fiske – gitarr
Lars Fredrik Swahn – bas
Gustav Ejstes – piano
Johan Holmegard – trummor

Video:
https://youtu.be/aPr2gfLgYZo
https://youtu.be/ISTpSoQ9vrg
https://youtu.be/O5mC0jMIYiE

Länkar:
https://www.facebook.com/annajarvinenofficial
https://www.instagram.com/annajarvinenartist
https://open.spotify.com/artist/70vrcQugFAOAtOFIW1wcyR?si=7X5Wt5Y3R-iFjIyG-zqBRQ

Pris:
Salong 400:-
Balkong 360:-
Salong Student/Pensionär 360:-
Balkong Student/Pensionär 320:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : tisdag 5 november
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong : 400 kr
  • Balkong: 360 kr
  • Salong Student/Pensionär: 360 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 320 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-05 17:30