Ellen Andersson

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en: den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en sångerska med en sällsynt konstnärlig tyngd. Med sitt trollbindande och personliga sound har hon etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen just nu. Ellen bjuder på en fängslande konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.

Med en grammisnominering och ett Monica Zetterlund-pris i bagaget är nu Ellen aktuell med sitt tredje album, ”Impressions of Evans”, en färgsprakande, dynamisk och innerlig hyllning till den legendariske pianisten Bill Evans och samarbetet just Monica Z. Precis som i mötet mellan de två giganterna präglas det kommande albumet av mötet mellan två sound från varsin sida av Atlanten. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna.

Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands och prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Uppföljaren ”You Should Have Told Me” släpptes mitt under brinnande pandemi och möttes av lyriska kritiker och en hängiven publik över hela Norden. ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört”, skrev Johan Norberg i Tidningen Vi, samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att ”så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling”.

Den danska jazzpubliken tog tidigt emot henne med öppna armar, och under hösten låter hon den svenska konsertpubliken möta henne igen tillsammans med några av Nordens absolut bästa jazzmusiker.

På scen:
Ellen Andersson – sång
Heine Hansen – piano
Thomas Fonnesbæk – bas
Andreas Svendsen – trummor

Observera att medmusiker kan komma att ändras.

Videos:
https://youtu.be/FU2wU_ttQ6Q
https://youtu.be/6IP02E36R3Q

Länkar:
https://www.ellenandersson.com/
https://www.facebook.com/ellenanderssonmusic
https://www.instagram.com/ellenanderssonmusic
https://open.spotify.com/artist/5N87utqQzCT8NHBW7JJXog

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 29 november
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 260 kr
  • Balkong: 220 kr
  • Salong Student/Pensionär: 220 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 180 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-29 17:30