Foto: Mikael Sjöberg

Långbacka/Bådagård

Pop med folk-själ eller folk med pop-själ – det beror på vem som lyssnar. Långbacka/Bådagård har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med denna färgstarka och egensinniga duo är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression. Duon är just nu aktuell med sitt nya album “Growing Up Growing Down”, som släpptes den 5 april.

Långbacka/Bådagård består av multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård som hejvilt blandar folkmusik med pop på sitt säregna, filmiska sätt. Musikaliskt säger Långbacka/Bådagård att de med nya skivan vill bjuda på en riktig smällkaramell. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med "Growing Up Growing Down" tänker de större, råare, explosivt och mer experimentellt när det gäller låtstrukturer och former. Texterna är både på svenska och engelska (och en till och med på jamska!).

Duon har på sina tidigare skivor hämtat inspiration från omvärlden, om påverkan på individen i tider av flyktingkriser, me too-manifestationer, covid-år och klimatkris. Denna skiva handlar istället om en längtan att få vända sig inåt. Att få umgås med de stora, kluriga frågorna kring föräldraskap, generationsband, spiritualitet och identitet. Rötter.

– Det kan handla om ens eget rotsystem, var har jag rotat mig i världen? Vilka har gått före och vad har de betytt för mig? Vad för jag vidare till mina barn och min omgivning? Vem är jag och vart går jag med alla svåra frågor? säger Matilda Bådagård.

Långbacka/Bådagård har sedan starten väckt stort intresse – inte minst 2021 då de släppte de sitt tredje album; soundtracket till filmen uppmärksammande filmen ”Glaciär" som bygger på Camilla Läckbergs böcker. Efter framgångarna med senaste plattan ”Every Little whisper turns into a roar” och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst.

På scen:
Maja Långbacka – sång, fiol och elektronik
Matilda Bådagård – sång, fiol, piano och elektronik

Länkar:
https://www.facebook.com/langbackabadagard/
https://www.instagram.com/langbackabadagard/
https://www.youtube.com/channel/UCuthORH3YR4AnFdv9MQsotw
https://open.spotify.com/artist/42wX6oKb3St9wolT1pWd0y?si=COI7FP5uTvGdZn2742Tksg

Videos:
https://youtu.be/TjhwsuB0myI
https://youtu.be/1W11ryi58B4

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 9 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-09 17:30