MaidaVale (SE) + support: Hedda Hatar (SE) LIVE

MaidaVale är aktuella med sitt tredje studioalbum ‘Sun Dog’ och drar ut på vägarna ner till Malmö fredagen den 13 september!

MAIDAVALE
Det svenska psykundret MaidaVale besitter en närmast magisk förmåga att hänföra sin publik, oavsett om de står på en intim klubbscen, en strand i solnedgången eller en hårdrocksfestival. Den Stockholmsbaserade kvartetten lade grunden för sin unika krautinfluerade neo-psykedelia när de av en lycklig slump träffades på Gotland och sedan snabbt gjorde avtryck på undergroundscenen under 2010-talets första hälft.

Bandets lovordade debut ‘Tales of the Wicked West’ släpptes 2016 och följdes av otaliga turnéer och festivalspelningar i Europa. Två år senare kom den experimentella ‘Madness is too Pure’ som bland annat nominerade bandet till P3 Guld.

Nu är MaidaVale aktuellt med sitt tredje studioalbum ‘Sun Dog’, inspelat och producerat i Svenska Grammofonstudion med Kalle Gustafsson Jerneholm (TSOOL, Josefin Öhrn, bob hund) och György Barocsai, som släpps den 3 maj.

HEDDA HATAR
Hedda Hatar är en klassisk rockkvartett som bildades i Lund 2015. Bandet hämtar inspiration från fem decennier av rockmusik med tonvikt på det mångfacetterade 70-talet. Det är bitvis mycket fuzz och Black Sabbath men också fartigt, punkigt och bluesigt. Eklektiskt på sant 70-talsmanér.

Bandet har spelat över 100 spelningar runtom i Sverige, bl.a. på Sweden Rock Festival, Umeå Open och Sommarkrysset i TV4, och har byggt upp sitt rykte som energiskt liveband. Med nytillskottet Emma Håård på sång (som känns igen från bland annat Idol) ser bandet fram emot att släppa nyinspelad musik och spela live

VAD: MaidaVale (SE) + support Hedda Hatar (SE) LIVE
NÄR: Fredag 13 september, 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 210 kr
I DÖRREN: 220 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målmans sällskap
SPOTIFY: MaidaVale, Hedda Hatar

_______________________________________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

 • Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : fredag 13 september
  Tid : 19:00 , ( På scen kl.20.00 )
  Priser :
  • Entré: 210 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-09-13 17:00