Foto: Micke Keysendal

Nacka Forum

Kajfeš/Kullhammar/Berthling/Osgood

Nacka Forum bildades 1999 och består av de välkända jazzprofilerna Jonas Kullhammar, Goran Kajfeš, Johan Berthling och Kresten Osgood – kreativa musiker som skapat ett eget hörn i jazzens rum. Kvartetten har sin utgångspunkt i frijazz, och trots att de spelar komponerade låtar, så finns hela tiden känslan av att vad som helst kan hända. Med något slags avstamp i sextiotalets visionärer Sun Ra och Don Cherry har Nacka Forum mer och mer fått ett eget musikaliskt språk som kan beskrivas som skandinaviskt på något sätt.

Skivgruppen har sedan starten varit ett av landets mest uppmärksammade jazzband med grammisnomineringar, topplaceringar på årsbästalistor och ett flitigt turnerande jorden runt. Dessutom blev det stor uppståndelse i sportbilagorna då en låt på debutskivan döptes till "Zlatan".

År 2005 kom uppföljaren "Leve Nacka Forum" som även den fick stor uppmärksamhet. Under 2012 släpptes skivan "Fee Fi Fo Rum", även den på skivbolaget Moserobie. Med ett omslag av serieskaparen Joakim Pirinen samt gästspel från gitarristen Reine Fiske. Strax efter det tog danske trumslagaren Kresten Osgood över trumstolen i bandet (efter Kjell Nordeson) och en liveskiva spelades in i Tokyo med frijazzlegenden Akira Sakata som gäst. Därefter spelades studioalbumet "We Are The World" in i Moserobie-studion. Omslaget till den skivan designades av svensk-kanadensiska Martin Kann, känd för att ha designat Bob Hunds skivomlag.

Hösten 2024 gör de comeback med ett rykande färskt album som spelades in i december 2023 i den legendariska Atlantis-studion. Så denna konsert blir både 25-årsjubileum och skivsläpp!

På scen:
Goran Kajfeš - trumpet, Crumar EVI och slagverk
Jonas Kullhammar - saxofoner och diverse andra instrument
Johan Berthling - bas
Kresten Osgood - trummor och annat

Videos och länkar:
https://youtu.be/sJPFncIIbLM
https://youtu.be/sCIf7I9Hfgg

https://nackaforum.bandcamp.com/album/nacka-forum

Pris:
Salong 320:-
Balkong 280:-
Salong Student/Pensionär 280:-
Balkong Student/Pensionär 240:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : tisdag 3 december
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 320 kr
  • Balkong: 280 kr
  • Salong Student/Pensionär: 280 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 240 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-12-03 17:30