Foto: Max Alm-Norell

Peter Tegnér & Nadin Al Khalidi - Releasekonsert: Belong

BELONG är både bandnamn och albumtitel till Malmömusikerna Peter Tegnér och Nadin Al Khalidis första gemensamma studioalbum som släpps under hösten 2024, med Nadin på sång, algerisk mandol och Peter Tegnér på gitarr. Tillsammans skapar de ett fritt och gränslöst musikaliskt landskap där meditativa, rytmiska och känslosamma kompositioner omringas av arabiska texter. Vacker musik i ett spännande kulturellt möte.

Peter och Nadin väver fritt samman unika gitarrkompositioner, den algeriska mandolens arabiska toner och de allmängiltiga och mänskliga texterna. Soundet är resultatet av ett genuint, starkt och äkta musikaliskt möte där två individer från två olika helt kulturer möts och generöst släpper in varandra fritt och förutsättningslöst i varandras musikaliska uttryck.

Nadin Al Khalidi föddes i Bagdad och växte upp både där och i Kairo. Nadins röst, musik och sångtexter är kända med gruppen Tarabband som har en stor publik både i Sverige och mellanöstern i bl a Egypten, Irak, Jordanien samt Nordafrika. Under snart 18 år har Nadin turnerat med Tarabband och sina andra musik och teaterprojekt där hennes röst, musik och berättarkonst ramar in mänskliga berättelser som hon skickligt förmedlar på scenen och lämnar ingen oberörd.
Tarabband: https://tarabband.com/

År 2014 tog hon emot pris för “årets traditionsbärare” vid Folk- och världsmusikgalan samt 2016 med Tarabband vid samma gala.

Malmögitarristen och kompositören Peter Tegnér är känd för sina stämningsfulla solnedgångskonserter, hjärteprojektet Goodnight Sun, som han brukar turnera med i Skåne under somrarna. Peters karaktäristiska fingerplockningsstil på sin stålsträngade gitarr i kombination med experimentella ljudlandskap på elgitarrer skapar ett unikt sound som utforskar spektrumet av mänskliga känslor. Varsamt bjuder Peter in sina lyssnare till en plats för introspektion och reflektion.

Peter gjorde sin allra första offentliga konsert på Victoria i maj 1997 och rubriken på Arbetets recension löd då ”Sagolikt Vackert”. Peter erhöll SKAPs kompositionspris 2016. Han har släppt flera album, det senaste soloalbumet "Different Journeys" släpptes 2019.
Den här kvällen medverkar även Fredrik Gille på slagverk samt hemliga gäster.

https://youtu.be/KUFjzZjST9g?si=9IuznQ-2k6J7GRLP
https://youtu.be/m8X_WW0YOfw?si=47ThUpz2MFT8I4ia
https://youtu.be/cjhoqflWsHE?si=27yqSaRVDgAxCrYl

https://nadin.se/
https://www.petertegner.se

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 2 november
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-02 17:30