Foto: Miki Angarius
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

SIMONE MORENO: MITT SVERIGE

Svenska klassiker med brasilianskt sväng! Samba och afrosoul på svenska blir det när den brasilianska sångerskan tolkar sina favoriter ur den svenska sångboken. Vi bjuds på musik av bland annat Taube, Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers i helt nya versioner som osar av Simones egna brasilianska kryddblandning.

Bördig från Bahia i norra Brasilien är Simones modersmål den vackra portugisiskan, men hon har sedan hon kom till Sverige för 17 år sedan längtat efter att få sjunga mer på svenska. De gånger hon gjort det har hon berört enormt - som i hiten "Vi drar till Malmö", i duetten "För alltid", och när hon sjöng i Berwaldhallen på jubileumskonserten för Taube 100 år.

Simone släpper under våren 2019 albumet "Mitt Sverige". I SVT:s "Folkets musik" gjorde hon hösten 2017 om Christian Walz låt "Wonderchild" till "Underman" och släppte sedan EP:n "På svenska". Under 2018 har uppmärksammade turnéer följt runt i landet.

Stjärna hemma i Brasilien - i Sverige är Simone kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)” och sin medverkan i Melodifestivalen med ”Aiayeh”. Hon har sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia. Simone bandet Os Lourinhos turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen på klubbar, konserthus och festivaler med sin egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de album hon släppt här: "Samba Makossa", "Planetas", (5/5 i DN, vinnare av Manifestpriset), samt EP:n "På svenska".

På scen:
Simone Moreno – sång
Anders von Hofsten – keyboards, sång
Olle Linder – 8-strängad gitarr, bas, kör
Per Ekdahl – trummor, slagverk, kör
Jerker Eklund – gitarr, cavaquinho
Valter Kinbom – slagverk, kör

"Jag gillar verkligen er version, den får mig att dansa! Kanonbra sång också. Tack för att ni fräschar upp min gamla dänga!"
(Peps Persson, efter att ha hört "Hyreskasern")

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil”
(TT-Spektra)

Web: www.simone-moreno.com
Facebook: https://www.facebook.com/officialsimonemoreno

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.