Vila

Föreställningen VILA är en upplevelse för vuxna tillsammans med de allra minsta barnen, för ofödda och gravida

VILA är en ”dreaming concert” som leder till närvaro, välbehag och avslappning. Tanken är att publiken är en del av det som händer snarare än att vara aktivt delaktiga. Fokus ligger på musiken: Sång, röst, klang, stavelser och enkla ord, folkliga, traditionella sånger och vaggvisor med mjuka, tystare slagverk & kantele. Inget prat, inget berättande, ingen storyline att följa. Musikerna, Tina Quartey och Anna Fält, leker med musiken och improviserar för att ge en skön stund. Ett avbrott i vardagens aktiviteter i en i utforskande och experimentell anda med möjlighet för både aktivt lyssnande och vila, mitt i musiken.

Tina Quartey har gjort avtryck på den svenska folk och världsmusikscenen i mer än tre decennier. I grupper som Filarfolket, Groupa och många andra konstellationer, har hon sammanflätat brasilianska och afrokubanska musiktraditioner med de skandinaviska, på ett alldeles eget vis. Sedan några år utforskar hon musik som vibration och frekvens i meditativa konserter där hon använder gong, klangskålar och liknande instrument. 2020 mottog hon pris som »Årets traditionsbärare« på Folk & Världsmusikgalan.
www.tinaquartey.com

Anna Fält har ägnat sig åt scenkonst, folksång, musikkomposition och skapande av små och stora performance sedan ett tiotal år tillbaka. Hon arbetar som sångpedagog och musiker men mest som soloartist med egna a cappella konserter, som är en blandning av olika finsk-ugriska och skandinaviska traditioner samt eget nyskrivet material.

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : tisdag 10 september
  Tid : 10:00
  Priser :
  • Vuxen : 40 kr
  • Barn: 40 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-09-10 10:00
 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : tisdag 10 september
  Tid : 11:15
  Priser :
  • Vuxen : 40 kr
  • Barn: 40 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-09-10 11:15