Fotograf: Mikael Björk

Vivian Buczek - Le Grand Michel - releasekonsert

Den dynamiska och färgstarka sångerskan Vivian Buczek är tillbaka med nytt album – ”Le Grand Michel”. Här hyllar hon en av sina favoritkompositörer, Michel Legrand, med några av hans mest älskade sånger i egna unika tolkningar med romantiska och djärva arrangemang av pianisten och arrangören Martin Sjöstedt. Med sig har hon också Jesper Bodilsen, bas, Zoltan Csörsz, trummor, som haft äran att samarbeta med Michel Legrand. Kvartetten gästas av en av världens ledande munspelsspelare, Mathias Heise från Danmark och Peter Asplund, en av Sveriges främsta trumpetare som Vivian regelbundet samarbetat de senaste 15 åren.

Vivian Buczek, hyllad i Sverige såväl som utomlands, äger scenen och hänför publiken med sin genuina färgstarka närvaro. Hon behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och bär stolt vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla. Vivian började sin musikaliska resa för 20 år sedan och har sedan dess turnerat runt om i världen och etablerat en sångkarriär med en rad album från 2000 till 2024. Vivians musik handlar mycket om att hylla hennes främsta inspirationskällor som legendariska jazzsångare, musiker och kompositörer som har format henne till den jazzsångerska hon är idag.

“Jag har alltid varit förtjust i Michel Legrand och sedan länge drömt om att få göra ett projekt där jag får tolka hans musik på mitt sätt. Hans musik och texter skrivna av paret Bergman står för det jag främst vill förmedla till min publik; romantik, dynamik, melankoli men även blues och sväng.” Se fram emot några av den franske kompositörens mest kända pärlor, bl.a “I Will Wait For You” från den klassiska filmen “Paraplyerna i Cherbourgh”.

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : onsdag 20 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 280 kr
  • Pensionär : 250 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-11-20 19:00